Õppekomplekt:

Eesti keel 1. klassile

Lugemik
Linda Tross, Riina Paatsi
Lugemiku töövihik I osa
Linda Tross, Olle Selliov
Lugemiku töövihik II osa
Linda Tross, Olle Selliov
Töölehed
Linda Tross
Rähn Riho lugemik 1. klassile

Rähn Riho lugemik 1. klassile

Linda Tross, Riina Paatsi
21x28cm, pehme köide, 152 lk, värvitrükk,
ilmumisaasta 2014

Rähn Riho lugemik on järg „Öökull Öösikese aabitsale” ja seda kasutatakse 1. klassi teisel poolaastal.
Kui Öösikese aabits oli orienteeritud rohkem tüdrukutele, siis rähn Riho lugemik on enam orienteeritud poistele. Riho on Öösikese hea sõber ning toimekas, osav ja heasüdamlik meistrimees. Riho mõtleb teiste peale ja abistab, kus saab. Iga nädala põhiteema on esitatud vanasõnana. Nädala kuuendas tunnis arutlevad Öösike ja Riho nädala teema üle. Näiteks sõbranädala vanasõnaks on: õige sõber kaalub enam kui kuld. Sama nädala kuuendas tunnis arutlevad Öösike ja Riho selle üle, kas poiss ja tüdruk võivad olla sõbrad.
Iga nädala seitsmendas tunnis loevad lapsed tunnustatud kirjaniku Veiko Belialsi järjejuttu „Vahva veli Villibar”. Põnevuslugu räägib poisist, kes kardab kõiki ja kõike, kuid saab lõpuks võitu oma hirmudest.
Lugemik ei sisalda keeleõpetuse materjale. Pildid on joonistanud Ülle Kaasik.

Keeleõpetuse reeglid ja vastavad harjutused leiduvad kaheosalises töövihikus. Iga lugemiku teksti jaoks on lehekülg töövihikus. Harjutused on sõnavara, teksti mõistmise, keelereeglite mõistmise, häälikupikkuse määramise ning suurte kirjatähtede kohta. Iga kuues tund on keeleõpetuse kordamiseks. Igas seitsmendas tunnis on ülesanded loovuse arendamiseks. Suurte kirjatähtede õppimiseks on töövihikus abijooned. Töövihiku vastustega versioon klassis kuvatuna aitab õpilastel ise oma harjutusi parandada.

Abimaterjal õpetajale sisaldab aabitsale sarnaselt vajalikke vahendeid õpetaja jaoks tema töö hõlbustamiseks ja tunni ilmestamiseks, samuti lastele õpitu laiendamiseks ja sügavamaks omandamiseks.

Lugemik ja töövihik vastavad kehtivale riiklikule õppekavale.

Õppekomplekti kuuluvad ka töölehed - lisaharjutused õpitu kinnistamiseks ja (või) tagasiside saamiseks.